Wolwevershaven 6
3311 AV Dordrecht

€ 1.415.000,- k.k.
Bouwjaar:
Woonoppervlak:
Perceeloppervlak:
Kamers:
Slaapkamers:
1875
322 m2
90 m2
9
5
Plan een bezichtiging in

Een ongekend fraai en rijk gedecoreerd monumentaal patriciërspand uit de laat negentiende eeuw met aan de voorzijde de historische haven van de oude binnenstad en aan de achterzijde een werkelijk spectaculaire ligging aan het Drierivierenpunt.

Naast de prachtige versierde en gepleisterde gevel en rijk gedecoreerde gevel, treft u in het pand fantastische authentieke details. Te beginnen bij de trappen, die prachtig zijn vervaardigd, de sfeervolle erker op de eerste verdieping met glas-in-lood in mooie kleuren, het plafond met ornamenten in de achterkamer en het stijlplafond in de voorkamer op de eerste verdieping.

Daarnaast zijn nog een aantal fraaie authentieke schouwen bewaard gebleven en is het dak op de bovenste verdieping gedeeltelijk van glas met prachtige bewerkingen erin. De gewelven op de begane grond in de keuken en de wandbespanning op de eerste verdieping maken het geheel helemaal af.

De ligging is uniek. Staande voor de voorgevel van dit imposante historische pand kun je de echo van paardenhoeven op negentiende-eeuwse kades en stemmen van zwoegende stuwadoors nog horen. Deze locatie ademt één en al historie. De locatie was anno 1875 een rijk havengebied van waaruit handel over de gehele wereld werd bedreven en dat is terug te zien in de rijke bebouwing. Het achtergelegen Drierivierenpunt garandeert spectaculaire vergezichten over het water en de passerende beroepsvaart.

In de directe omgeving bevinden zich alle benodigde voorzieningen op loopafstand. Uitstekende openbaar vervoer verbindingen en uitvalswegen bevinden zich op korte reistijd.

Op korte loopafstand bevindt zich een pleziervaart haven waar desgewenst een boot kan worden gelegd.

Indeling

Begane grond
Entree, hal met meterkast en toegang tot de vertrekken op de begane grond. Aan de voorzijde treft u een kamer, welke voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Zo is deze ruimte uitermate geschikt als eetkamer, maar zou deze ook ideaal zijn voor bijvoorbeeld gebruik als kantoorruimte, of slaapkamer.

Als u doorloopt door de statige hal, komt u bij de trap naar de eerste verdieping. Onder de trap is een aantal inbouwkasten met bergruimte. Wanneer u doorloopt naar achteren, komt u in de keuken. U treft hier een moderne wandopstelling en eiland van mooi hout, in combinatie met rvs en natuursteen. De gewelven maken het e.e.a. zeer sfeervol. Een openslaande deur geeft toegang tot de bijkeuken, waar u de opstelling van de cv en de wasmachine aansluiting treft.

Vanuit de keuken kijkt u over het water. Een openslaande deur geeft toegang tot het balkon aan de achterzijde, waar u heerlijk kunt zitten.

Eerste verdieping
Vanaf de overloop zijn zowel de voor- als achterkamer te bereiken. Beiden kamers beschikken over veel lichtinval door de grote raampartijen en zijn voorzien van bijpassende wandbespanning. De voorkamer is afgewerkt met een prachtig stijlplafond in de kleuren rood, groen, wit en goud. In deze ruimte is een schouw sfeervolle haard.

De achterkamer ligt aan het water en is voorzien van een prachtige erker met glas-in-lood met fenomenaal uitzicht richting het drierivierenpunt. Er is een mooie schouw met open haard.

Vanuit beide kamers is de tussenliggende ruimte te bereiken, die thans wordt gebruikt als bibliotheek. Op de overloop treft u tevens een toiletruimte met hangend toilet en fonteintje (2019).

Tweede verdieping
De overloop geeft toegang tot de twee slaapkamers. Eén slaapkamer ligt aan de voorzijde en heeft zicht over de havens aan de voorzijde. In de kamer zijn twee inbouwkasten. Middels een openslaande deur komt u in de moderne badkamer. Deze is in 2019 geheel verbouwd en van alle gemakken voorzien. U treft hier een design ligbad, douchecabine, wastafelmeubel met dubbele kraan en een bidet.

De andere kamer ligt aan de waterzijde en heeft uitzicht over de rivier. Hier is tevens een terras.

Op de overloop treft u tevens een toiletruimte met hangend toilet en fonteintje. Ook is er een tussenhal met toegang tot de op maat gemaakte inloop-/kledingkast.

Derde verdieping
Als u op de trap naar de derde verdieping loopt, valt direct de vele lichtinval op. Dit komt doordat het dak gedeeltelijk van glas is. Dit glas is voorzien van mooie bewerkingen.

Aan de achterzijde is een volwaardige slaapkamer, welke recent geheel is verbouwd, waarbij een eigen pantry is geplaatst, alsmede een extra badkamer met douchecabine, wastafelmeubel en designradiator. Ook zijn hier veel vaste kasten met bergruimte. De spanten die in de kamer zichtbaar zijn, maken het geheel sfeervol.

Ook aan de voorzijde is een volwaardige slaapkamer, die tevens recent geheel is verbouwd en waar ook de sfeervolle spanten te zien zijn. In deze kamer is een vaste trap naar het bovenliggende dakterras. Hier kunt u heerlijk privé zitten en de gehele dag van de zon genieten.

Op de overloop is een separate toiletruimte met hangend toilet en fonteintje.

Bijzonderheden
– Bouwjaar 1875
– Eigen grond
– Rijksmonument (vrijgesteld van energielabel)
– Twee terrassen aan het water en een dakterras
– Oplevering in overleg

Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis!

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Deel via email

Geïnteresseerd?

Plan een bezichtiging in

Vergelijkbare huizen in de buurt

Curated. Maak per wijk kennis met een overzicht van fijne adressen voor optimale vrijetijdsbesteding voor levensgenieters.

Curated per wijk

Wij staan voor een snel verkoop, aankoop- en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

Wij staan voor een snel verkoop-, aankoop-, en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

010 422 3000 Terug naar boven
Baljon Makelaars