Welkom bij Baljon. Makelaar van de meest interessante huizen van Rotterdam en omstreken.
Sluit

Vredehofweg 59
3062 EM Rotterdam

€ 3.300.000,- k.k.
Bouwjaar:
Woonoppervlak:
Perceeloppervlak:
Kamers:
Slaapkamers:
Energielabel:
1920
380 m2
753 m2
9
5
E
Plan een bezichtiging in

This unique property is located in Kralingen, one of the most wanted areas of Rotterdam. Various shops, restaurants, nice cafes and supermarkets are closeby, as well as public transport. Tram and metro will take you in ten minutes to Erasmus University or the bustling city center. In the ‘backyard’ of this prestigious villa is the beautiful Kralingse Plas, with small beaches and everything else to relax and enjoy nature.

Wie vanaf de levendige Oudedijk met zijn winkels en restaurants de Merulaweg indraait, ziet op de splitsing een villa. Omgeven door een sierlijk groen metalen hek, geklonken in kastanjebruin steen, omlijst door zuilen in art-decostijl, is deze villa het voorportaal van de Vredehofweg.

De villa ligt wat verscholen en eenmaal door het hek komend, zie je de art-deco-elementen terugkomen in de gevel en de geweldige zeshoekige kelken, aan weerszijden van de treden die naar de voordeur leiden, waaruit het mooiste groen zich vertakt en zacht ruist in de zomerbries komend uit het warme Kralingen.

Naar rechts kijkend golven rode rozen langs de glas-in-lood ramen en vermengen zich, eenmaal beneden gekomen, met de hortensia’s en de hulsthaag. De bomen hebben de bouw van de villa meegemaakt en zijn de stille getuigen van de vele levens die zich in en rondom de villa hebben afgespeeld. Zo heeft een van die bewoners uit vervlogen tijden een bibliotheek laten aanleggen in de linkervleugel van het huis en deze kamer is een monument op zich. Langwerpige glas-in-loodramen en een boekenwand van eikenhout, waar een laddertje soepel langs de titels glijdt, geven dit vertrek iets mysterieus. Wanneer je je boek hebt neergelegd, loop je richting woonkamer en zie je het ochtendlicht binnenvallen door een halve cirkel, een horizontale uitbouw waarin de kozijnen, het glas en de tuindeuren welvend zijn ronding volgen. Deze ruimte is wijds en geeft een panoramisch beeld van de tuin die rondom het huis loopt.

Van buiten heeft de uitbouw de elegantie van een prieel. De villa is heel ruim en toch verdwaal je niet. Elk vertrek heeft zijn eigen karakter en functie. En er is altijd een raam waar het daglicht door naar binnenstroomt; het huis is gekanteld als een ruit tussen de vier windstreken. De zon valt niet op dit huis, zij glijdt erlangs en iedere keer verschijnt zij weer in een andere gedaante. Wie boven door de ramen kijkt, ziet door het gebladerte heen het fonteintje van het Rozenburgpark.

De villa is voor mensen die oog hebben voor historie en tegelijkertijd met hun tijd meegaan. Mensen die in alle rust een wandeling door de groene parken maken en daarna een eetcafé aandoen waar iedereen komt en aanschuift. Een paradijs midden in de realiteit van alledag. Dat bestaat. Het kan zelfs heel goed samen gaan en deze villa levert het bewijs.

Gezien de ruimte en de velen ruimten kan de woning ook zeer goed gebruikt worden voor meerdere mogelijke functies zoals kantoor of praktijk aan huis, wellicht een ambassade, in ieder geval zijn meerdere opties bedenkbaar.

Indeling

Begane grond
Entree, vestibule met garderoberuimte en toilet. Hal met een monumentaal trappenhuis. Bijkeuken met bergkasten. Vanuit de gang komt men ook in de vernieuwde woonkeuken welke is voorzien van een keukenblok in U-opstelling met inbouwapparatuur en toegang naar de tuin.
De woonkamer ligt over de breedte van de woning en is voorzien van een ruime erker met openslaande deuren naar de tuin.
Via ensuite-deuren en tevens ook vanuit de gang is de ruime werkkamer te bereiken met vaste kasten. Grenzend aan de werkkamer ligt de bibliotheekruimte welke is voorzien van een authentieke openhaard, glas-in-lood ramen en een boekenkast.

Souterrain
In 2002 is deze ruime kelderruimte geheel vernieuwd. De ruimte is verdeeld in diverse berg- en verblijfsruimten en heeft een eigen ingang van en naar buiten. Veel opslagruimte.

Eerste verdieping
Ruime overloop met trappenhuis. Slaapkamer met een ruim dakterras, bergkast en een doorloop naar de badkamer. De badkamer is voorzien van een douche, toilet en een wastafel. Slaap/werkkamer met een vaste kast. Hoofdslaapkamer met toegang naar het 2e dakterras, een doorloop naar een ruime walk-in-closet met bergkasten en een ensuite badkamer alwaar een bad/douche combinatie, een toilet en een dubbele wastafel is gesitueerd. Vanuit de badkamer is het 3e dakterras bereikbaar.

Tweede verdieping
Overloop met toiletruimte en vaste kasten. L-vormige slaapkamer (voorheen 2 kamers) met vaste kastruimte. Ruime sfeervolle slaapkamer over de breedte van de woning met twee vaste kasten. Was/badkamer alwaar een wma, douche en wastafel is gesitueerd. Vanuit deze ruimte is ook de zolderverdieping te bereiken.

Zolderverdieping
Een open ruimte die meerdere opties heeft voor indeelbaarheid. CV-installatie (2021).

Bijzonderheden
– De woning is voorzien van een Domotica-systeem (waardoor aanzienlijk minder energie-verbruik)
– Een nieuw dakbedekking
– In 2002 is de woonkeuken, de uitbouw ervan, totaal nieuw geplaatst
– In 2002 is ook de kelderruimte gerenoveerd; verdiept, renovatie/nieuwe palen; geïmpregneerde vloer.
– Gemeentelijk Monument

Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis.

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Deel via email

Geïnteresseerd?

Plan een bezichtiging in

Vergelijkbare huizen in de buurt

Curated. Maak per wijk kennis met een overzicht van fijne adressen voor optimale vrijetijdsbesteding voor levensgenieters.

Curated per wijk

Wij staan voor een snel verkoop, aankoop- en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

Wij staan voor een snel verkoop-, aankoop-, en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

010 422 3000 Terug naar boven