Welkom bij Baljon, makelaars van Rotterdams meest interessante huizen.
Sluit

Schiedamsesingel 205 A
3012 BC Rotterdam
Verkocht onder voorbehoud

Prijs op aanvraag
Bouwjaar:
Woonoppervlak:
Perceeloppervlak:
Kamers:
Slaapkamers:
1856
117 m2
122 m2
4
1
Plan een bezichtiging in

Historie, nostalgie, stijlvol wonen met een creatieve twist, comfort, inspiratie….al je zintuigen worden geprikkeld wanneer je dit stijlvolle woonhuis binnenstapt. In 1999 heeft dit voormalige schoolgebouw een prachtige transformatie ondergaan waarbij in de 2 voormalige schoollokalen, 2 zelfstandige woonhuizen zijn gerealiseerd.

Dit Rijksmonument is gelegen op een prachtige locatie in de wijk ‘Cool’ en maakt deel uit van het centrum waarbij kunst, cultuur, de dynamiek van de stad en de rust van de Schiedamsesingel een prachtige combinatie vormen. Werkelijk alle stadse faciliteiten liggen in de directe omgeving: van de gezellige Witte de Withstraat met talloze eet-en drinkgelegenheden tot het museumpark, winkels en supermarkten tot gerenommeerde basisscholen en kinderdagopvang.

Deze woning biedt de expansiemogelijkheid om een kelder te realiseren onder de gehele woning. Deze expansie gaat gepaard met het vernieuwen van de fundering waarbij het ca. 45m² extra ruimte kan worden gerealiseerd met een stahoogte van ca. 2.40 m.

De tuin aan de achterzijde is een oase om tot rust te komen. En dat middenin de stad. Deze aangename tuin, met een zonnig terras en prachtige volwassen bomen, is gelegen op het westen en heeft de mogelijkheid om een achterom te creëren.

De huidige eigenaar heeft gekozen voor de volgende indeling:

Entree vanaf de Schiedamsesingel met een centrale hal.
Vanuit deze ruimte komt u in een mooie open ruimte met vaste kasten, hoge raampartijen en een prachtige stalen trap naar de 1e verdieping. Deze ruimte is voor verschillende doeleinden te gebruiken en is tevens aan te passen naar een werk-/ slaapkamer. Vanuit de gang met toilet, bereikt u de slaapkamer met toegang tot de tuin. Vanuit de slaapkamer is de badkamer bereikbaar. Aan deze zijde van het huis vergeet je dat je in de stad woont.

1e verdieping;
In deze grote open ruimte is er gekozen om het accent te leggen op de hoogte, de prachtige lichtinval, zowel aan de voor- als aan de achterzijde door de enorme raampartijen, waardoor elke m² efficiënt wordt gebruikt.
In de industriële met de hand gemaakte keuken is al het wenselijke aan apparatuur aanwezig en het is een pronkstuk in de ruimte.
Vanuit het zitgedeelte geven de 4 grote openslaande ramen aan de achterzijde het gevoel van het buitenleven.

De hoogte van de ruimte, gecombineerd met de robuuste kapconstructie, heeft de mogelijkheid gegeven om nog een extra werkruimte te creëren waarbij je door de Velux ramen in de nok, een inspirerend uitzicht hebt naar de achterzijde van het huis.

Samengevat; stijlvol wonen in het kloppende hart van Rotterdam!

Bijzonderheden
– Rijksmonument (subsidie mogelijkheden voor groot onderhoud)
– Bouwjaar 1856, in 1999 getransformeerd
– Woonoppervlakte 117m²
– Grootte perceel 121m² eigen grond
– Voormalige Kosteloze Bewaarschool (Stadsarmenschool)
– Architect W.N. Rose (De school is het enige bekende werk dat van hem bewaard is gebleven. Hij wordt gezien als een van de belangrijkste vormgevers van het 19e eeuws Rotterdam)
– Vernieuwd leidingwerk
– Dubbele beglazing
– Stadsverwarming
– Stijlvolle afwerkingskeuzes
– Royale parkeergelegenheid aan de voorzijde met parkeervergunning
– Dakrestauratie in 2011
– Volledige restauratie van gevel en kozijnen aan voor/achterzijde. Kleurkeuzes op basis van officieel kleuronderzoek rijksmonument
– Dakisolatie
– Houten vloeren
– Bij funderingsherstel een kelderpotentie met een stahoogte van 2.40 hoog en een oppervlakte van ca. 45 m² (extra informatie bij belangstelling beschikbaar)
– Energielabel D
– Oplevering in overleg

Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis!

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Deel via email

Geïnteresseerd?

Plan een bezichtiging in

Vergelijkbare huizen in de buurt

Curated. Maak per wijk kennis met een overzicht van fijne adressen voor optimale vrijetijdsbesteding voor levensgenieters.

Curated per wijk

Wij staan voor een snel verkoop, aankoop- en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

Wij staan voor een snel verkoop-, aankoop-, en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

010 422 3000 Terug naar boven