Welkom bij Baljon. Makelaar van de meest interessante huizen van Rotterdam en omstreken.
Sluit

Overschieseweg 16
3044 EE Rotterdam
Verkocht onder voorbehoud

€ 895.000,- k.k.
Bouwjaar:
Woonoppervlak:
Perceeloppervlak:
Kamers:
Slaapkamers:
Energielabel:
1650
165 m2
1.020 m2
7
5
Niet bekend
Plan een bezichtiging in

“Uniek” is de enige omschrijving die deze schitterende historische en monumentale woonboerderij in één woord kan bevatten. Rust, ruimte, authenticiteit en landelijk zijn dé belevenissen bij een rondleiding door dit schitterende object, wat aan vaarwater is gelegen. En dat nabij het centrum van Rotterdam!

Deze unieke woonboerderij is gebouwd rond 1650. In 1974 heeft een grondige renovatie plaatsgevonden, waarbij onder andere de buitenmuren en binnenvloeren zijn rechtgetrokken en extra gefundeerd is. In 1995 is de woning intern gemoderniseerd, met behoud van monumentale details zoals de oude bedstedewand en de spiltrap. In 2020 is de bovenverdieping gerenoveerd en alles geverfd. Tevens is er extra binnenisolatie toegepast. Op het perceel van ruim 1000 m² tref je onder andere de oude koestal aan, dat nu in gebruik is als gastenverblijf en een ruime schuur met vliering en 8 zonnepanelen. De aanmeersteiger aan de eigen kade aan De Schie maakt deze woning nog unieker.

Deze woning is gelegen op de rand van Overschie. Je loopt zo naar de pittoreske Overschiese Dorpstraat. Overschie heeft een aantal belangrijke kenmerken: gelegen aan de rivier De Schie, kindvriendelijk, op loopafstand van een uitgebreid winkelgebied, diversiteit aan bebouwing, veel groen en ontzettend centraal gelegen t.o.v. diverse uitvalswegen, scholen, recreatie, sportfaciliteiten en het openbaar vervoer. Een fijne wijk voor jong & oud. Het centrum van Rotterdam bereik je met de fiets in slechts 15 minuten!

Je bent van harte welkom voor een bezichtiging zodat je met eigen ogen kunt zien wat met moeite in een brochure omschreven kan worden.

Indeling
Begane grond
Entree, hal, meterkast, openslaande deuren naar de eetkamer, woonkamer met haard, toilet, keuken en bijkeuken met cv opstelling. Via de spiltrap toegang tot de opkamer met de oude bedstedewand en schitterend zicht op De Schie.

Eerste verdieping
Overloop met aansluiting voor wasmachine en droger, drie slaapkamers en badkamer met douche, vrijstaand bad, toilet en wastafel.

Gastenverblijf
Entree, woonkamer met meterkast, badkamer met toilet en douche, wastafel en opgang naar zolder met cv opstelling en een nokhoogte van 350 cm.

Schuur
Ruime schuur van ca. 23 m² met vliering en 8 zonnepanelen (geplaatst in 2021) op het dak.

Bijzonderheden
– Bouwjaar 1650
– Gerestaureerd in 1974 en gemoderniseerd in 1995 en 2020
– Rijksmonument Boerderij “De Honderdmorgen”
– Woonoppervlakte 165 m² (inclusief het gastenverblijf)
– Grootte perceel 1020 m² (eigen grond)
– Deels voorzien van HR++ dubbel glas
– 8 zonnepanelen geplaatst in 2021
– Multifunctioneel bijgebouw
– Ruime schuur met vliering
– Eigen kade gelegen aan vaarwater De Schie met steiger
– Op slechts 15 minuten fietsafstand van het centrum van Rotterdam
– Oplevering in overleg

Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis.

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Deel via email

Geïnteresseerd?

Plan een bezichtiging in

Vergelijkbare huizen in de buurt

Curated. Maak per wijk kennis met een overzicht van fijne adressen voor optimale vrijetijdsbesteding voor levensgenieters.

Curated per wijk

Wij staan voor een snel verkoop, aankoop- en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

Wij staan voor een snel verkoop-, aankoop-, en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

010 422 3000 Terug naar boven