Oostmaasstraat 34
3061 ZT Rotterdam
Verkocht onder voorbehoud

€ 595.000,- k.k.
Bouwjaar:
Woonoppervlak:
Perceeloppervlak:
Kamers:
Slaapkamers:
1903
132 m2
76 m2
5
3
Plan een bezichtiging in

Een waanzinnig tof, goed onderhouden en smaakvol verbouwd gezinshuis uit 1903 met een karakteristieke gevel, een leuke stadstuin op het zuidoosten en een zonnig balkon. Het pand bestaat uit een samengevoegd boven- en benedenhuis en biedt een uiterst subtiele en smaakvolle mix tussen authentieke details en alle moderne gemakken van nu. Het pand beschikt nog over twee voordeuren en de indeling leent zich desgewenst uitermate goed voor eventuele dubbele bewoning of kantoor of praktijk aan huis.

Gelegen op een perceel eigen grond in het bruisende hart van Kralingen op steenworp afstand van de gezellige Lusthofstraat met leuke winkels en horecagelegenheden. Diverse scholen, de Kralingse plas en openbaar vervoer bevinden zich op korte loopafstand.

De Oostmaasstraat onleent haar naam aan de ligging nabij de Oostmaaslaan. Op 22 december 1770 werd door Burgemeesters en Fabrieksmeesters het beplanten van het Bosjeseiland bij de Maas aanbesteed. Hierdoor ontstond een nieuwe laan die Oostmaaslaan werd genoemd.

De woning is niet verzakt en staat recht, echter uit recent funderingsonderzoek naar meerdere woningen in de straat is gebleken dat funderingsherstel op termijn (maximaal 15 jaar) noodzakelijk zal zijn. Gezien het feit dat herstel aan de fundering niet urgent is en het voordeliger is om de werkzaamheden te combineren met herstelwerkzaamheden aan de buurpanden, zal een compensatie t.b.v. toekomstig funderingsherstel in mindering worden gebracht op de gestelde vraagprijs. Uit een recente offerte is gebleken dat de kosten voor funderingsherstel ca. € 86.500,- (incl. btw) zullen bedragen. Deze kosten zijn gebaseerd op het uitvoeren van het herstel van uitsluitend Oostmaasstraat 34. Indien in de toekomst wordt besloten tot gezamenlijk funderingsherstel met de aangrenzende buurpanden zullen de herstelkosten naar verwachting lager uitvallen wegens het gezamenlijk dragen van de kosten van de gezamenlijke woningscheidende bouwmuren en gedeelde werkplaatskosten etc. Verkopers zijn in dit kader ter compensatie bereid een bedrag van € 75.000,- in mindering te brengen op de door hen gestelde vraagprijs.

Indeling

Begane grond
Entree, (dubbele, voorheen 2) hal met trapopgang, slaapkamer, trapkast, badkamer met toilet, douche en wastafel, slaapkamer, tuinkamer met wasmachine aansluiting, kastenwand met bureau, pantry met apparatuur en toegang tot de achtertuin.

Eerste verdieping
Overloop, toilet met fontein, meterkast, ruime U-vormige woon-/eetkamer met ornamenten plafonds, glas in lood, een moderne en ruime open keuken met diverse apparatuur en dubbele openslaande deuren naar het balkon.

Tweede verdieping
Zeer ruime hoofdslaapkamer met grote ingebouwde kastenwand en airconditioning, berging met cv-opstelling, zeer ruime en luxe badkamer met vrijstaand bad, douche en wastafelmeubel.

Bijzonderheden
– Bouwjaar 1903
– Eigen grond
– Dubbele bewoning mogelijk
– Funderingsrapport en offerte herstelwerkzaamheden ter inzage beschikbaar
– Geheel voorzien van dubbele beglazing
– Tweede verdieping voorzien van airconditioning
– CV HR combiketel 2009
– Oplevering in overleg

Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis!

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Deel via email

Geïnteresseerd?

Plan een bezichtiging in

Vergelijkbare huizen in de buurt

Curated. Maak per wijk kennis met een overzicht van fijne adressen voor optimale vrijetijdsbesteding voor levensgenieters.

Curated per wijk

Wij staan voor een snel verkoop, aankoop- en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

Wij staan voor een snel verkoop-, aankoop-, en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

010 422 3000 Terug naar boven