Ontdek de Baljon Curated Sounds Spotify playlists en Soundcloud DJ sets.
Sluit

Karmelweg 5 A
3061 KE Rotterdam
Verkocht onder voorbehoud

€ 619.000,- k.k.
Bouwjaar:
Woonoppervlak:
Perceeloppervlak:
Kamers:
Slaapkamers:
Energielabel:
1939
112 m2
n.v.t.
5
4
C
Plan een bezichtiging in

Deze sfeervolle 4/5 kamer benedenwoning is gelegen aan de buitenrand van Kralingen, groen omgeven, vrij uitzicht aan de voorzijde, om de hoek van de Kralingse Plas en het Kralingse Bos. De huidige indeling geeft veel flexibiliteit in het gebruik van de ruimtes en elke m² is optimaal benut. Het heeft een authentiek entree vanaf de straat met royale parkeergelegenheid en een stijlvolle markies als zonnewering.

De wijk Kralingen behoeft eigenlijk geen verdere toelichting. Uitstekend gelegen ten opzichte van de binnenstad, openbaar vervoer en uitvalswegen. Je vindt hier een grote variatie aan rijtjeshuizen, herenhuizen, villa’s en appartementen, hoge kerken en hobbelig plaveisel. Alles met een allure van grootsheid en wijsheid. En toch kent Kralingen ook huizen met een zekere bescheidenheid. Zij behoeven geen verdere opsmuk om allure uit te stralen. Ze hèbben het gewoon en dat geldt zeker voor deze monumentale benedenwoning aan de Karmelweg. Kortom, smaakvol wonen op letterlijk steenworp afstand van de Kralingse Plas.

Indeling

Begane grond
Entree met tochtportaal, royale hal met toegang naar de badkamer (deze is naar wens vrij eenvoudig te verplaatsen naar het souterrain). Deze moderne badkamer is voorzien van douche, wastafel en toilet.
De woonkamer is doorgebroken met de voormalige keuken en zijkamer aan de achterzijde van de woning. Door deze keuze is de tuin, tevens door de 3 openslaande deuren, volledig onderdeel van de woonkamer en heeft daardoor een prachtige lichtinval. De oorspronkelijke woonkamer is groot genoeg om de voormalige achterkamer c.q. keuken weer als een volwaardige slaap-/werkkamer te gaan gebruiken.

Door de grote raampartijen en de iets hogere ligging t.o.v. het straatniveau heeft de woonkamer een hele mooie lichtinval met vrij uitzicht aan de voorzijde. De gehele verdieping is voorzien van prachtige eiken planken vloer. De voormalige zijkamer aan de voorzijde is getransformeerd in een moderne keuken voorzien van diverse apparatuur.

De openslaande deuren aan de achterzijde brengen je van het brede terras met een trap, naar een mooie stadstuin met berging en achterom. De leilindes achterin de tuin, geven veel privacy.

Souterrain – 2.40 m. hoog
De brede gang geeft toegang tot 3 slaapkamers en de wasruimte. Met een mooie hoogte van ca. 2.40 hoog en fijne lichtinval is dit een zeer comfortabele etage. De brede gang kan ook een extra functie krijgen; denk hierbij aan garderoberuimte, strijkruimte of een fijne speelplek. De wasruimte, nu grenzend aan de grote hoofdslaapkamer, is vrij eenvoudig aan te passen naar een volwaardige badkamer.

Tuin
Een fijne zonnige tuin van ca. 70 m² met achterom. Een uitstekende plek voor spelende kinderen, de zomerse BBQ-avonden of om tot rust te komen.

Deze benedenwoning heeft een hele functionele indeling en is naar wens heel betaalbaar aan te passen naar een andere indeling.

Bijzonderheden
– Bouwjaar 1939
– Energielabel ingeschat op C, laag verbruik (ingeschat, ivm Monument, Cert. niet verplicht)
– Woonoppervlakte ca .112 m² (meetcertificaat aanwezig)
– 3 volwaardige slaapkamers + een 4e mogelijk op de begane grond
– Tuin van ca. 70 m² volledig nieuw aangelegd met achterom
– Oude berging, nog goed te gebruiken
– Prachtig vrij en groen uitzicht
– Mooie lichtinval door de iets hogere ligging
– Volledig voorzien van dubbele beglazing
– Luxe eiken houten vloer
– C.v.-gas, bj. 2010, met onderhoudscontract
– 3 x openslaande deuren naar de tuin
– Souterrain met fijne lichtinval, hoogte ca. 2.40 m.
– Rijksmonument
– Actieve VVE, bijdrage ca. € 55,- per maand
– Oplevering in overleg

Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis.

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Deel via email

Geïnteresseerd?

Plan een bezichtiging in

Vergelijkbare huizen in de buurt

Curated. Maak per wijk kennis met een overzicht van fijne adressen voor optimale vrijetijdsbesteding voor levensgenieters.

Curated per wijk

Wij staan voor een snel verkoop, aankoop- en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

Wij staan voor een snel verkoop-, aankoop-, en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

010 422 3000 Terug naar boven