Heemraadssingel 295
3023 BG Rotterdam
Verkocht onder voorbehoud

€ 1.750.000,- k.k.
Bouwjaar:
Woonoppervlak:
Perceeloppervlak:
Kamers:
Slaapkamers:
Niet bekend
582 m2
477 m2
13
6
Plan een bezichtiging in

Een buitengewoon ruim, goed onderhouden en statig Jugendstil herenhuis met voortuin en een zeer diepe achtertuin op het westen. Het pand biedt een zeer subtiele combinatie tussen hedendaags comfort en zorgvuldig teruggebrachte stijlvolle decoraties zoals glas-in-lood, houtwerk en sjabloonschilderingen. Een stralend glas-in-lood tableau boven een vide van 11 meter hoog verlicht het adembenemende trappenhuis. Het pand dateert uit 1911 en is gebouwd in opdracht van de Rotterdamse mode familie Jungerhans.

Het pand is – mede door de aparte dienstingang in de voorgevel – uitermate geschikt voor gebruik als kantoor of praktijk aan huis of grote families met au-pair. Nagenoeg alle woonlagen beschikken over eigen keukens, badkamers, sanitaire voorzieningen en riante zonnige buitenruimten.

Het pand staat aan één van de mooiste gedeelten van de Heemraadssingel. De statige en historische Heemraadssingel vormt een brede en groene ader door het hart van Rotterdam en strekt zich uit vanaf de hippe wijk Blijdorp tot aan de urban Coolhaven. Een binnenstedelijke toplocatie waar het bruisende stadsleven en de natuur volledig in harmonie zijn.

Indeling

Beletage: entree via elegant bordes, tochtportaal met sierglas, imposante hal met vide met glas-in-lood en trappenhuis naar de etages, ontvangstkamer aan de voorzijde, voorkamer met openslaande deuren naar het bordes aan de voorzijde, ensuite separatie met kasten naar de achterkamer met openslaande deuren naar het terras en de achtertuin, toiletruimte, keuken met inbouwapparatuur en toegang tot het terras en de achtertuin.

Souterrain (onder het gehele pand op stahoogte): ruime hal, zes ruime vertrekken waarvan de vertrekken aan de achterzijde toegang bieden tot de achtertuin en aan de voorzijde een dienst entree naar de voortuin.

Eerste verdieping: ruime overloop, badkamer met toilet, wastafel en douche, zijkamer achter, achterslaapkamer met inloopkast en openslaande deuren naar ruim terras (west), pantry met inbouwapparatuur, voorslaapkamer met inloopkast en openslaande deuren naar balkon, zijkamer voor.

Tweede verdieping: ruime overloop, badkamer met toilet, wastafel, douche en kast met cv-opstelling, zijkamer achter, zijkamer voor met inbouwkast, ruime lounge (voorheen twee kamers) met keukenopstelling met inbouwapparatuur, twee inbouwkasten en openslaande deuren naar ruim terras (west).

Bijzonderheden:

– Bouwjaar 1911
– 477 m² eigen grond
– Architect aannemer B.Th. Kraaijvanger
– Veel originele gerestaureerde authentieke details
– Alle etages en het souterrain zijn zelfstandig bewoonbaar
– 15 vertrekken met data- en coax-aansluitpunten
– Geheel voorzien van dubbel glas
– Voorgevel is voorzien van een knipvoeg en geïmpregneerd
– Dak- en vloerisolatie middels steenwol
– Vernieuwde installaties
– Platte dak is geschikt voor plaatsing zonnepanelen en of dakterras
– Oplevering in overleg

Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis!

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Deel via email

Geïnteresseerd?

Plan een bezichtiging in

Vergelijkbare huizen in de buurt

Curated. Maak per wijk kennis met een overzicht van fijne adressen voor optimale vrijetijdsbesteding voor levensgenieters.

Curated per wijk

Wij staan voor een snel verkoop, aankoop- en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

Wij staan voor een snel verkoop-, aankoop-, en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

010 422 3000 Terug naar boven