THE CALAND - 48 luxueuze appartementen en studio’s in het Scheepvaartkwartier.
Sluit
journal - 25 mei 2020

Thuiswerkplek

Gedwongen thuiswerken hoeft geen straf te zijn. Integendeel: deze barre tijden bieden de perfecte kans om van de geldende beperkingen een regelrechte verrijking te maken. Hoe mooi zou het zijn om een kantoor aan huis te betrekken dat zo rustgevend en effectief is dat je straks, als het weer mag, geen enkele aanvechting zult hebben om überhaupt nog naar de zaak te gaan.

Geen haar op je hoofd; hier heb je alles. Je rust, je uitzicht, je hebbedingen. Een fauteuil van Chesterfield, of van Eames misschien, rijen boeken, in de loop der jaren en reizen verzamelde kunstwerken. En in iedere hoek vakkundig onderhouden en bedachtzaam uitgestald kamergroen. Je eigen muziek bovendien.

En een deur die op slot kan. Een studeerkamer is niet alleen een doeltreffend vehikel om in te werken, maar ook een welkome geluidsdemper tegen het geschal van de rest van het huishouden. Het is boven alles een rustiek toevluchtsoord, een studio in de klassieke zin van het woord: een plek om in alle kalmte je geest te verrijken.

Een studeerkamer is niet alleen een doeltreffend vehikel om in te werken, maar ook een welkome geluidsdemper tegen het geschal van de rest van het huishouden.

Sommige huizen zijn al uitgerust met een fabuleuze study waaraan je niets meer hoeft te doen. Je voorganger was kennelijk behept met dezelfde briljante smaak als jij. Zo niet, dan creëer je toch een eigen intellectuele habitat, met oogstrelende kleuren en dito details. Dusdanig uitgekiend dat er alleen een beetje daglicht nodig is om de ruimte te doen schitteren, en jezelf te doen spinnen, van geluk.

Een kantoor aan huis is geen tijdelijke, praktische oplossing. Een kantoor aan huis is – indien met hart en ziel ontworpen – een eeuwigdurend inspiratieoord.

Ja, dit is het om moment om van de nood een deugd te maken. Een deugd die nog ver na afloop van de Coronacrisis zal nagalmen. Een kantoor aan huis is geen tijdelijke, praktische oplossing. Een kantoor aan huis is – indien met hart en ziel ontworpen – een eeuwigdurend inspiratieoord. Een kantoor aan huis is er om te blijven.

Lees meer journals

Gerelateerd aanbod

Bekijk ons volledige aanbod
010 422 3000 Terug naar boven