Sub rosa – Stadsvilla Kralingen

In het historische hart van machtig Kralingen ligt een oase. Zacht kletterend water, knisperende kiezels en ruisend groen omarmen een stadsvilla die zijn weerga niet kent: een prachtig monumentaal pand, subtiel gemoderniseerd en uitgerust met een behendige mix aan stijlen. Deze villa is een weldadige massage voor de zintuigen. Wie hier woont, laaft zich aan de rijkdom van oude en nieuwe werelden.

Als je het hek gepasseerd bent en de grond van de villa betreedt, stap je in een sublieme cocktail van geuren, geluiden en stijlen. De aanblik van het pand uit 1890 – met zijn witte zuilen, frontons en balustrades een evenwichtige mix van neoclassicisme en neorenaissance – doet aan als een Romeinse villa. Langgerekte cipressen ademen Toscaanse sferen. Parelwitte kiezels liggen als een slotgracht rondom en knisperen onder de voeten. Het landgoed wordt omhelsd door de historische bomenpracht van Arboretum Trompenburg, beroemd om zijn schat aan uniek mondiaal groen, verzameld in de loop der eeuwen.

Hier stap je niet in één wereld, maar in meerdere tegelijk. En al die werelden zijn op bedachtzame wijze met elkaar vermengd. Links ineens een machtige, authentieke zonnewijzer. Zo geplaatst dat het uur van de dag er nog altijd van af te lezen valt. Een wetenschappelijke ode aan de zon. Sloten en boezems, typisch voor de waterhuishouding van Kralingen, banen zich een weg onder de villa door. Aan de oostzijde gemarkeerd door, jawel, een maagdelijk witte balustrade. In de verte klettert vallend water: je idyllische achtertuin meldt zich.

Eenmaal voorbij de imposante eikenhouten voordeur ontvouwt zich een modern walhalla. Strakke ontwerpen, rechte lijnen, kostbare materialen. Hoogte en diepte. En licht, veel licht. Modern, jazeker, maar zonder dat het verleden is weggepoetst. Elementen die karakteristiek zijn voor een negentiende-eeuws havenbaronnenpaleis zijn zeer bewust en in vol ornaat behouden gebleven. Kleurloos glas in lood, een grenen trappenhuis met gietijzeren hekwerk, draagbalken op de zolderverdieping en een golvend gewelf in de wijnkelder. Alles zo puur tentoongesteld dat je de decennia aan voetstappen, aanrakingen en blikken die in dit huis voorbijtrokken bijna letterlijk vóelt. De manier waarop de geschiedenis van het pand en de strakke kunsten van het moderne interieur ineenvloeien, getuigt van visie en vakmanschap. Toen en nu dansen hier een volmaakte wals.

De villa is geen huis voor tere zielen. Dit is een plek voor kosmopolieten, voor avonturiers. Hier kun je je zintuigen prikkelen, je geest slijpen, zakenrelaties en vrienden tot op het bot imponeren. Een heel groot gezin herbergen. Onbekommerd en ongezien uitblazen na een lange dag in de roerige stad. Je kunt hier eindeloos ijsberen, zwoegen, hard nadenken over je volgende briljante stap. Of je kunt hier gewoon zitten, kijken. Zien hoe verschillende werelden, tijden en kleuren om beurten de aandacht opeisen. In je eigen, weldadige stadse oase.

De monumentale villa (gemeentelijk monument) is in 2018 en 2019 zeer ingrijpend verbouwd en geheel gerenoveerd. Werkelijk alles is onder handen genomen. Van verlichting tot keukens en sanitair, alles is design en van de hoogst denkbare kwaliteit. Ook de technische installaties zijn van een ongekend hoog niveau en het huis is dan ook voorzien van alle mogelijke technische snufjes en de meest duurzame installaties, zoals onder meer uitgebreide domotica, vloerverwarming en koeling, waterfilters en natuurlijk state of the art beveiliging.

De onder architectuur aangelegde tuin is volledig omheind en ’s-avonds uiterst smaakvol aangelicht. De tuin beschikt daarnaast over computergestuurde beregening en fontein en diverse grasmaairobots.

Veni Vidi excederent !

Meer informatie

Voor het toezenden van alle achtergrondinformatie van deze woning verzoeken wij u vriendelijk een geheimhoudingsverklaring te ondertekenen en deze samen met een kopie van uw legitimatiebewijs ons per e-mail aan info@baljonmakelaars.nl te sturen. Als onderwerp graag refereren aan de Sub rosa naam van deze woning, Stadsvilla Kralingen. Via onderstaande link kunt u een geheimhoudingsverklaring formulier downloaden. Na ontvangst van de getekende geheimhoudingsverklaring leveren wij u spoedig een link met een wachtwoord waarmee u toegang krijgt tot alle beschikbare informatie van deze woning.

Vraag meer informatie - download de geheimhoudingsverklaring
Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Maak een afspraak
010 422 3000 Terug naar boven
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!