THE CALAND - 48 luxueuze appartementen en studio’s in het Scheepvaartkwartier.
Sluit
journal - 10 oktober 2019

Het echte kasteel van Jules

‘Het kasteel van de enige echte Rotterdamse Nachtburgemeester is met liefde bewoond geweest en beschikt nog over vele authentieke details, echter een renovatie is noodzakelijk’

Met deze inleiding zorgde Baljon voor wat lokale en nationale opschudding. Rotterdams dichter Jules Deelder woonde precies 21 jaar in de statige hoekwoning op de statige Mathenesserlaan, midden in Rotterdam Centrum. 

Huize Deelder telt negen kamers, een tuin en veel authentieke details. 

Maar het huis moest in de verkoop. Teveel achterstallig onderhoud, te groot. En ondanks dat de vlag bij de 73 jarige Jules niet uithing, zag hij er wel de humor van in om te figureren in de advertenties van zijn eigen huis. Deelder —die nou eenmaal meer van jazz dan van klussen houd— vroeg ons op een gegeven moment of het serieuze gat in zijn plafond nog een beetje opgekalefaterd diende te worden.  

Maar we lieten de details de details en besloten om het huis —geheel in stijl— op beeld vast te leggen in de typische zwartkijkerij van zijn bewoner. 

De nieuwe eigenaar, groot liefhebber van dichten en Deelder, viel als een blok voor het verhaal; ‘Rotterdamser dan deze woning wordt het niet’.

En ondanks dat de vlag bij de 73 jarige Jules niet uithing, zag hij er wel de humor van in om te figureren in de advertenties van zijn eigen huis.

De nieuwe eigenaar, groot liefhebber van dichten en Deelder, viel als een blok voor het verhaal; ‘Rotterdamser dan deze woning wordt het niet’.

Lees meer journals

Gerelateerd aanbod

Bekijk ons volledige aanbod
010 422 3000 Terug naar boven