Historie

Voor 1972 was Coen Baljon, één van de naamgevers van Baljon & Mora, werkzaam voor de befaamde makelaar Joan Kuijk van de “Eerste Rotterdamsche Makelaarsvereniging in Onroerende Goederen”, beter bekend als ERMOG.

Historie

Dit is waar Coen het vak leerde en dit was ook het eerste kantoor in Rotterdam dat een systeem bedacht voor de uitwisseling van aanbod tussen de diverse Rotterdamse kantoren. Coen Baljon leerde hier het vak maar ontgroeide het kantoor en vond dat het beter kon.

1972

Coen Baljon richtte met zijn goede vriend Jan Mora, makelaar in Utrecht, een makelaarskantoor op aan de Straatweg in Hillegersberg. Baljon & Mora was een feit.

1973-1980

Het makelaarskantoor Baljon & Mora groeit mede in samenwerking met Ton Lauwaars en Bets Stevens (later Ton Lauwaars makelaardij) in korte tijd uit tot een begrip in Rotterdam.

1980-1983

Door de scherpe daling van de woningmarkt besluit Coen Baljon om als eenmanszaak door te ondernemen.

1983

Na het herstel van de woningmarkt treedt Erik Jan van Geijn in dienst bij Baljon & Mora en het kantoor groeit uit tot het kantoor dat het nu is.

2005-2006

Karel Glazener treedt in dienst.

2008

Coen Baljon gaat met pensioen en blijft een rol vervullen als adviseur van Baljon & Mora.

2010

Vlak na het begin van de recessie treedt Karel Glazener toe als partner in de directie. Baljon & Mora realiseert in dat jaar de hoogste woningtransactie van het jaar in Rotterdam.

2011

Baljon & Mora realiseert de hoogste woningtransactie van het jaar in Rotterdam en verkoopt daarnaast het duurste appartement van het jaar, het penthouse van woontoren Montevideo aan de Wilhelminapier.

2011-2012

Baljon & Mora verkoopt de nieuwbouw “skyappartementen” in woontoren Montevideo aan de Wilhelminapier voor ING Real estate.

2013

Baljon & Mora realiseert de drie hoogste woningtransacties van het jaar in Rotterdam.

2013-2014

Baljon & Mora verkoopt nieuwbouw appartementen in woontoren New Orleans aan de Wilhelminapier voor Vesteda. Erik Jan van Geijn verkoopt zijn belang in Baljon & Mora en treedt uit dienst.

2015

Baljon & Mora treedt toe tot de Qualis groep en realiseert de hoogste woningtransactie van het jaar in Rotterdam.

2018-heden

Begin 2019 treden Susan van Waes en Estherly Huurman toe als partners. Later dit jaar treedt tevens Marco Hooft toe als partner.

Al bijna 50 jaar resultaat

Welkom bij Baljon.
Welkom bij de makelaar van Rotterdams meest interessante huizen. Sinds 1972 geven wij leiding aan een kantoor dat verwachtingen overtreft en blijft voldoen aan een steeds dynamischer wordende woonmarkt. Dit doen wij met hoogwaardige, persoonlijke service, kunde, integriteit en een absolute waardering voor vastgoed.

Makelen; een voorrecht
Wij zien het als een voorrecht om achter de gesloten deuren van de mooiste leefruimtes te mogen komen en mensen te helpen met het vormgeven van een doordacht en op maat gesneden verkoop- of aankoopplan. Iedere opdrachtgever en ieder huis heeft een eigen verhaal.

Inzetten op een optimale verkoopwaarde
Dankzij onze ervaring, bezetting en ons netwerk in Rotterdam zien wij niets over het hoofd. Of het nu gaat om een urban apartment of een vrijstaande villa aan de plassen, ieder verkoopplan is verschillend. Wij zien het als onze taak om iedere keer de juiste meerwaarde te belichten en u te voorzien van realistisch en goed afgewogen advies. Een optimale verkoopwaarde is hiervan het resultaat.

Bewezen toonaangevend
Volgens de NVM bekleedt Baljon sinds haar oprichting in 1972 een toppositie binnen de Rotterdamse vastgoedmarkt. Ons kantoor is toonaangevend in transactieprijs, omloopsnelheid en klanttevredenheid.

Heeft u vragen? Of wilt u graag een afspraak inplannen? Bel of email ons en we helpen u graag verder.
info@baljonmakelaars.nl
010-422 30 00

Onze opdrachtgevers beoordelen onze dienstverlening gemiddeld met een 9,4. Bekijk hier enkele referenties.

Karel Glazener

Makelaar Taxateur Directie

Susan van Waes

Makelaar Taxateur Partner

Estherly Huurman

Makelaar Taxateur Partner

Marco Hooft

Makelaar Taxateur Partner

Stéphanie van den Berg

Makelaar Taxateur

Rachel van Senus

Commercieel assistent

Carola Baartmans

Office manager

Steffan van Duffelen

Commercieel assistent

Charlotte Hollemans

Commercieel assistent

Angelique Bijl

Commercieel assistent

Babs den Haring

Marketing

Joey van Dongen

Marketing

Neem contact met ons op
010 422 3000 Terug naar boven