THE CALAND - 48 luxueuze appartementen en studio’s in het Scheepvaartkwartier.
Sluit

The Caland

Betreed een wereld van comfort, luxe en historie in het hart van het befaamde Scheepvaartkwartier van Rotterdam. In een wijk ook wel bekend als het Nieuwe Werk, wordt een voormalig kantoorpand tot een statig en modern appartementencomplex getransformeerd dat zowel historische grandeur als hedendaagse stijl uitstraalt. Genesteld tussen Het Park, de pittoreske Veerhaven en een selectie van topklasse restaurants, biedt het project een ongeëvenaarde locatie. Hier kun je het bruisende stadsleven van Rotterdam ervaren, terwijl je geniet van de rust en het groen dat deze uitzonderlijke wijk te bieden heeft.

VERKOOP GESTART

Inschrijven kan tot 29 april 12:00 via thecaland@baljonmakelaars.nl

Het complex bestaat uit 48 luxueuze appartementen en studio’s. Elk appartement beschikt over individuele zonnepanelen, wat bijdraagt aan een duurzame en energie-efficiënte levensstijlen een energielabel van tenminste A++ oplevert. Bovendien biedt het complex het gemak van inpandig parkeren, een echte luxe is in het hart van de stad. Dit is niet zomaar een appartementencomplex, het is een samensmelting van verleden en heden, van luxe en comfort. Mis deze unieke kans niet om deel uit te maken van een buitengewone woonervaring in één van de mooiste locaties in Rotterdam.

Bekijk alle beschikbare woningen

Wonen in het Scheepvaartkwartier

Wie vanaf de Westzeedijk de aflopende weg volgt naar het hart van het Scheepvaartkwartier valt niet direct op dat hij wordt bespied door twee hoeders van de wijk: Hermes en Neptunus, de goden van de Handel en de Zee. Vanaf de gevel van het magnifieke art-décogebouw Atlantic House staren ze je aan. De Handel en de Zee, die samen aard en karakter, ja het hele raison d’être, van Rotterdam op hun schouders dragen.

Overal in het Scheepvaartkwartier zie je in verschillende vormen, maten en stijlen wat er uit de opbrengsten van de zeehandel is voortgekomen. De imposante, 19e-eeuwse paleizen van havenbaronnen, handelaars en bankiers aan de Parklaan – toegangspoort tot het park dat op z’n droog-Rotterdams gewoon Het Park wordt genoemd, met zijn beroemde Euromast als eenzame piek.

In alle windrichtingen is het uitzicht subliem en groots. In de Veerhaven wiegen masten van kleine scheepjes en grote schuiten idyllisch op het Maaswater. De Zalmhaventoren die het hoogste puntje van Nederland vormt. De bescheiden maar prachtige sociëteit De Maas en het diep verborgen Westelijk Handelsterrein met zijn glazen arcade. Het Wereldmuseum dat de culturele opbrengsten van eeuwen aan handel herbergt. Terwijl je tussen al deze panden en plekken flaneert, sommige uit de stomende industrialisatie en andere uit de roaring twenties, fluisteren restaurants, bars, antiquariaten en speciaalzaken je subtiel toe, terwijl park, water en groen je de andere kant op verleiden.

Maar waar je ook bent, je kunt je blik niet onttrekken aan de Maas. Vanuit alle hoeken van dit Kwartier, met zijn Park en zijn Mast, zijn Laan en zijn Kades, zijn Haven en Handelsterrein, grijpt deze machtige levensader van Rotterdam onophoudelijk je aandacht. Want alle pracht en praal in het Scheepvaartkwartier ten spijt: de schittering van de Maas, onmisbare gids voor Hermes en Neptunus, is werkelijk het allermooist.

010 422 3000 Terug naar boven