THE CALAND - 48 luxueuze appartementen en studio’s in het Scheepvaartkwartier.
Sluit

Scheepvaartkwartier curated

Scheepvaartkwartier Curated

Het leukste, mooiste, lekkerste en meest ontspannende wat het Scheepvaartkwartier te bieden heeft op het gebied van vrijetijdsbesteding voor de levensgenieter. Samengesteld door Baljon.

Restaurant

Louise Petit Restaurant

Een stukje Frankrijk in de pittoreske Veerhaven. Witgedekte tafels, grote rode banken en klassieke schilderijen; de Franse chansons maken het plaatje compleet. Tel hier een bord gegratineerde oesters, een sole meunière en een crème brûlée bij op, en het feest is complète.

Veerhaven 13
3016 CJ Rotterdam
Louise Petit Restaurant
Restaurant

Restaurant Huson

Een restaurant dat al 11 jaar lang een Bib Gourmand heeft mag niet ontbreken. Huson is sinds de opening al een bijzondere culinaire spot. Meer dan de moeite waard om een keer te bezoeken.

Scheepstimmermanslaan 14
3011 BS Rotterdam
Huson
Cocktailbar

Dr.

Psst. Ken je de verborgen cocktailbar al? Tijdens een consult helpen de dokters - in witte jassen - je van al je kwaaltjes af met de meest waanzinnige cocktails.

Adres = geheim. Een afspraak maak je via de website drrotterdam.com
Dr.
Restaurant

Parqiet

Aan de voet van de Euromast ligt dit fotogenieke parkcafé. Of je nu wilt ontbijten, lunchen of borrelen: het kan hier allemaal. Parqiet serveert eerlijke, veelal lokale producten en alles is even lekker. In de winter is het binnen knus en warm, maar wanneer de zon zich laat zien pak je een van de ligstoelen en drink je je koffie onder de bomen. Genieten.

Baden Powelllaan 20
3016 GJ Rotterdam
Parqiet
Bakkerij

Bussing Brood

Al sinds 1899 bakt de familie Bussing brood en banket. In de winkel aan de Van Vollenhovenstraat koop je heerlijk brood en ander lekkers zoals stroopwafels en enorme bokkepoten. De winkel is tevens een ontbijtplek en lunchroom. In de ochtend staat de zaak al vol met mensen die komen voor een croissant en een kop koffie. Of ze halen alvast brood voor op kantoor. Eigenlijk zijn er genoeg redenen te bedenken om hier naar binnen te gaan.

Van Vollenhovenstraat 25
3016 BG Rotterdam
Bussing Brood
Restaurant

Visrestaurant Zeezout

Aan het mooiste stukje Rotterdamse kade ligt Zeezout; hét visrestaurant van Rotterdam. Aan mooi gedekte tafels geniet je hier van de meest heerlijke visgerechten vergezeld van een goed glas wijn. Met als bonus een prachtig uitzicht op de Maas.

Westerkade 11
3016 CL Rotterdam
Zee Zout
Wijnhandel

Wijnhandel Jan van Breda

Een echt familiebedrijf dat al sinds 1902 in Rotterdam zetelt. In het pakhuis aan de Westerkade kun je terecht voor wijnen van kwaliteitswijnhuizen. Of dat nu een fles of een doos is, broer en zus Van Breda helpen je graag.

Westerkade 29 B
3016 CM Rotterdam
Wijnhandel Jan van Breda
Restaurant

De Ballentent

De lekkerste bal van de stad eet je bij De Ballentent. Deze ouderwetse bruine havenkroeg is een ontmoetingsplaats voor zakenmensen, zeelieden en havenwerkers. Bij mooi weer is het goed toeven op het terras met uitzicht op de Nieuwe Maas.

Parkkade 1
3016 GN Rotterdam
De Ballentent
010 422 3000 Terug naar boven