THE CALAND - 48 luxueuze appartementen en studio’s in het Scheepvaartkwartier.
Sluit
journal - 17 maart 2020

Het zal u niet zijn ontgaan dat het Corona virus inmiddels een flinke impact heeft op ons dagelijks leven.

Ook bij Baljon hebben wij de nodige maatregelen moeten treffen om onze medewerkers, opdrachtgevers en woningzoekenden optimaal te kunnen beschermen tegen het virus.

Ons kantoor blijft gedurende de gestelde overheidsmaatregelen gewoon bereikbaar en ook zullen wij – zo goed als de huidige situatie het ons mogelijk maakt – onze werkzaamheden voortzetten en onze klanten blijven bedienen. Veel van onze medewerkers werken de komende weken vanuit huis. Ons kantoor is nog open voor bezoekers, echter vragen wij u met klem bezoeken vooraf aan te kondigen en niet met meer dan twee personen naar ons kantoor te komen. Ook ten aanzien van bezichtigingen, taxaties en opnames voor verkoop hebben wij protocollen opgesteld ter bescherming van u en onszelf. Deze protocollen kunt u terugvinden op onze website .

Ons wordt inmiddels veelvuldig gevraagd wat de te verwachten consequenties van het Corona virus op de woningmarkt zullen zijn. Ondanks onze brede marktkennis en ruime ervaring geldt ook voor ons dat deze omstandigheden uniek zijn en dat wij in dit kader niet exact kunnen voorspellen wat de impact van het virus zal zijn. We kunnen u echter wel informeren over feiten en onze interpretatie hiervan met u delen.

Wij kiezen er vooralsnog voor de situatie positief te bekijken. Op dit moment ontstaat een (terechte) onrust in de markt.
Veel aankoopbeslissingen worden wellicht uitgesteld tot duidelijk is wat de consequenties zullen zijn. Ook zullen er kopers zijn die juist nu hun slag zullen willen slaan.
De overheid heeft aangegeven dat de Nederlandse economie veerkrachtig is en dat ze over voldoende middelen beschikt om de economische gevolgen (tijdelijk) op te kunnen vangen middels vrijstellingen en steunmaatregelen.

In China lijkt het openbare leven en de economie na ruim twee maanden weer op gang te komen. Wij spreken de hoop uit dat ook de economische motor in Nederland binnen drie maanden weer op gang zal komen.
Indien dit het geval blijkt zal er onverminderd een tekort aan woningen in Nederland blijven bestaan en vooralsnog blijven de rentetarieven historisch laag. Eventueel uitgestelde aan- en of verkoopbeslissingen zullen vervolgens alsnog worden genomen.
Dit maakt dat wij het vertrouwen hebben en de hoop uitspreken dat de woningmarkt aan het begin van de komende zomer weer zal opleven en verwachten wij dat het aantal transacties weer zal toenemen.

Tot die tijd adviseren wij iedere woningkoper en of verkoper het hoofd koel te houden en staan wij uiteraard graag tot uw beschikking om u met raad en daad bij te staan. Voor nu wensen wij u allen veel geluk en bovenal gezondheid toe voor uzelf en uw naasten !

Team Baljon

Lees meer journals

Gerelateerd aanbod

Bekijk ons volledige aanbod
010 422 3000 Terug naar boven